Kokk + bonde = sant!

Kokk+bonde=sant

Mandag 28. august var lokale bønder og kokker samlet på Gledeshuset i Hønefoss for speed-dating!

Speed-dating for bønder og kokker høres kanskje litt utradisjonelt ut? Det var forventningsfulle bønder som møtte opp med sine produkter for å overbevise kokkene på sin speed-date om at de burde kjøpe inn nettopp dere produkt.

Målet med arrangementer var å skape nye samarbeid og forene lokale bønder med lokale kjøkken. Produsentene fikk presentere sin produksjon og produkter i plenum og her var det mye god mat, laget helt lokalt. Deretter var det speed-dating mellom kokk og bonde!

– På kleivestua er vi veldig opptatt av å bruke lokale råvarer. Det er både et personlig engasjement for oss på kjøkkenet, strategi fra restauranten men vi merker også at kundene er veldig opptatt av hvor maten kommer fra, forteller Richards Roholt, som er kjøkkensjef på Kleivestua.

Gjennom arrangementet fikk bonden mulighet til å møte mange potensielle kunder på et sted. Som kokk var målet å gi innsikt i hva som finnes av lokalproduserte varer i området, uten å måtte gjøre research selv.

– Langvarige samarbeid kan oppstå, som for eksempel Sundvolden hotell og Bjørke gård, der de sammen planlegger hva som skal dyrkes neste sesong. Bonden får trygghet og forutsigbarhet og kokken får tak i akkurat de råvarene han ønsker å bruke, forteller prosjektleder Hanne Prøis Kristiansen.,

Det var god stemning og nye samarbeid ble skapt!

Fikk du ikke med deg arrangementer på Hønefoss er det tilsvarende arrangement i Drammen mandag 4. september. Se Fb-arrangementet her.

__________________________________________________________________________________________________

Arrangementet er en del av prosjektet Kortreist mat fra bonde til kokk hvor Grønt Fagsenter Buskerud er prosjekteier og

Buskerud Bonde- og Småbrukarlag er prosjektleder. Prosjektet skal få til mer salg av lokalmat hos private og offentlige storkjøkken.

Takk for samarbeidet til Visit Øst-Norge for samarbeidet om arrangementet, og Dyrket.no som var tilstede for å fortelle om distribusjonssystemet sitt.

Ved spørsmål, ta kontakt med prosjektleder Hanne Prøis Kristiansen: Hanne@smabrukarlaget.no