Laster Arrangementer

 

Sted: Sanden Hotell Hokksund
Arrangør: Norsk Landbruksrådgiving Østafjells (NLR)

10.00  Velkommen v/NLR HMS, Ingrid Terum
10.15  Bondens helseutfordring v/Avonova, Drammen,
Torgunn K.Haverstad (bedr.sykepleier)
10.30 Førstehjelpkurs med fokus på hjerte/lungeredning og forebyggende helsetiltak
(ergonomi) v/Avonova Drammen, Lars Olav Videvei (fysioterapeut)
12.30  Lunsj
13.30  Hvordan har jeg det som bonde i 2022? v/kornbonde Rune Sandsether, Klokkarstua
14.00  Hva kan landbrukstjenester Buskerud tilby innen avløser og landbruksvikar?
v/ LTB Torbjørn Aalton
14.30  Hvilken kompetanse bør en landbruksvikar ha? Innspill fra salen, vi jobber i grupper.
15.30  Avslutning

Deltakeravgift kr. 300,- som dekker lunsj-
Gratis førstehjelpkurs med kursbevis. Kunnskap om førstehjelp er ferskvare!

 

Endelig kan samfunnet åpnes litt opp igjen og det er mulig å gjennomføre planlagte sikkerhetsdager med gratis førstehjelpskurs.

Våre samarbeidende bedriftshelsetjenester Avonova BHT i Drammen og HaVa BHT i Hallingdal vil først orientere om bondens helseutfordringer og hva han/hun bør legge vekt på for forebygging av skader og kunne opprettholde ei god helse.

Utfordringene står i kø denne vinteren med høyere priser på både strøm, drivstoff, gjødsel og kraftfor. Hvordan takler vi det på best mulig måte? Hvordan går det med deg som bonde i denne situasjonen?

Stressmestring og gode teknikker for å klare å åpne opp for å kunne tenke gode løsninger har de ansatte i bedriftshelsetjenesten mye kunnskap om. Bedriftshelsetjenesten vil komme med gode råd og tips vi kan ha nytte av.

Bonden og nettverket rundt er viktige brikker for at vi får mat på bordet, at vi har god dyrehelse og at varemottakeren får råvarer av beste kvalitet. Da er det viktig at bondens helse, både fysisk og psykisk er på topp!

Videre i programmet vil to lokale bønder si litt om hvordan det er å være bonde i 2022 og sine erfaringer ift. muligheter for ferie og sykdomsavløsning.

NLT Buskerud vil presentere sitt tilbud innen landbruksvikar og avløsning, slik at vi som er bønder kan få sykdomsavløsning og et avbrekk i hverdagen.

Vi har satt deltakerantall til 15 personer og vil sørge for god plass og avstand.  Vi vil gjøre vårt for at smittevernreglene blir fulgt. Du må selv sørge for at du møter opp frisk og uten symptomer!

Vi har satt opp to datoer og håper du vil være med!

Velkommen!

Del gjerne i sosiale medier

Ønsker du å legge til ditt eget arrangement?

Klikk her

Go to Top