Påmeldingsfrist 18. oktober
Både for deg som er lokalmatprodusent og deg som jobber i restaurant, institusjonskjøkken eller kantine! For å få mer lokalmat på menyen i storkjøkken må produsenter og kjøkken møtes og snakke sammen! Sammen må de fortelle den fantastiske historien bak produktet eller retten som serveres!
- Speed-dating
- Historiefortelling
- Bestilling og levering
- Bærekraftige kantiner!
PROGRAM
9.00 Kaffe/te/frukt/registrering
9.30 Velkommen og introduksjon til temaet
Hilde S. Grønhovd, Buskerud Næringshage og Hanne Prøis Kristiansen, Økouka Buskerud åpner seminaret. Presentasjon av alle deltakerne.
10.00 Gratis skolemåltid – bærekraftig kantine
Hanne Martinsen, opplæringsleder ved Buskerud vgs. presenterer foreløpige resultater og deler erfaringer med pilotarbeid på Buskerud vgs.
10.20 Benstrekk
10.30 Selg lokalmat med gode historier
Live Skinnes @farmgirlofnorway og bonde på Nedre Skinnes gård i Krødsherad. Hvordan fortelle en god historie om ditt produkt eller retten du skal servere? Hvordan skape merverdi gjennom historiefortelling om lokalmat?
11.30 Pick App – smart distribusjon av lokalmat, også til proffmarkedet?
Per Arne Lislien, prosjektleder i Sigdal Utvikling, snakker om erfaringene med Pick App for privatmarkedet. Kan denne løsningen også være relevant for proff-markedet?
12.00 Lunsj
12.45 Mini-workshop – fortell historien om ditt produkt eller ditt måltid
14.00 Speed-dating mellom produsenter og kjøkken
Lokalmatprodusenter kan ta med seg smaksprøver, brosjyrer etc. og presenterer hva de kan tilby av varer, kvantum og sesong til storkjøkken. Snakk sammen – og identifiser muligheter og utfordringer.
15.00 Oppsummering og avslutning
Oppsummering av dagen. Har noen fått nye leverandører eller kunder? Hvilke muligheter og utfordringer har vi fått kartlagt – hva bær det eventuelt jobbes videre med?
15:30 Vel hjem!
Denne nettverkssamlingen arrangeres av Økouka Buskerud sammen med Buskerud Næringshage og prosjektet “Landbruk – lokal inspirasjon for smart utvikling” med støtte fra Viken Fylkeskommune.
Kontaktinfo
Buskerud Næringshage AS v/Hilde Sørås Grønhovd tlf. 920 63 733 eller epost hildesg@nhage.com